Szegedi Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok

Hírek


2023. okt. 29.


IKK

  Pályaválasztás előtt állsz?

  Valósítsd meg önmagad, válaszd Te is a szakképzést!

  Pályaválasztás előtt állsz?

   

  Szakképző iskolában vagy technikumban 25 ágazat közel 180 szakmája közül választhatsz, így biztosan megtalálod a számodra megfelelőt! Már a tanulmányaid alatt támogatásban és rendszeres jövedelemben részesülhetsz ösztöndíj vagy munkabér formájában.  A technikumban megszerzett tudás előnyt jelenthet az egyetemi tanulmányaid során is.  A szakmai oktatás során valós munkahelyi tapasztalatot szerezhetsz, így hatalmas előnnyel indulhatsz egy sikeres karrier építésében.

  Tanulmányaid során technikumban, vagy szakképző iskolában tanulhatsz.

  Technikumban elkezdett tanulmányok esetén 5 éves képzésben vehetsz részt, amely 2 év ágazati alapoktatásból és 3 év szakirányú oktatásból tevődik össze. A jelentkezés során csak ágazatot kell választanod, a konkrét szakma szakirányú oktatása a harmadik évtől kezdődik. A technikum összefogja a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. Tanulmányaid során a kötelező érettségi tárgyakat a gimnáziumi oktatással azonos tartalommal és óraszámmal tanulhatod. A képzés végén érettségi végzettség és szakképzettség egyszerre szerezhető. A szakmai vizsga ötödik érettségi vizsgatantárgyként emelt szintű érettséginek számít, amely akár előnyt jelenthet a felsőoktatásban a jelentkezésed során. A különböző pontszámítási lehetőségek összefoglalását itt találod.

  Szakképző iskolában elkezdett tanulmányok esetén 3 éves képzésben vehetsz részt, amely 1 év ágazati alapoktatásból és 2 év szakirányú oktatásból tevődik össze. A jelentkezés során csak ágazatot kell választanod, a konkrét szakma megszerzésére irányuló szakirányú oktatás a második évtől kezdődik. Az ágazati alapoktatás tartalma a technikumban és a szakképző iskolában megegyezik, ami megkönnyíti a technikumba való átlépést a képzés első szakaszában, ha inkább ott folytatnád tanulmányaidat. 

  A szakképzési rendszer részeként a duális szakmai oktatás is kiemelkedő lehetőséget kínál. A duális oktatásban részt vevő diákok valós munkakörülmények között sajátíthatják el a szakma rejtelmeit, miközben közreműködnek a céges projektekben, megismerik a vállalatok által alkalmazott technológiákat és a vállalati kultúrát. A duális szakmai oktatásban résztvevő diákok munkabért kapnak, amely a tanuló és a duális képzőhely megállapodása alapján kerül megállapításra.

  Látogass el a Szakmakártyák oldalunkra, ahol minden fontos információt megtalálsz a különböző ágazatokról és szakmákról.  Töltsd ki a Digitális SzakmaAjánló kérdőívet, mely segít megtalálni a személyiségednek és érdeklődési körödnek megfelelő ágazatokat és szakmákat. Amennyiben bizonytalan vagy, hogy mi a Neked való szakma, az Orientációs előkészítő évfolyam segítheti a pályaválasztást. A szakképző intézmény kiválasztásában a Térképes intézménykereső nyújt számodra segítséget. 

  Kövess minket közösségi oldalainkon! 

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Több mint 60 szakma tanulható a Szegedi Szakképzési Centrumban! #szrsetv

  Több mint 60 szakma tanulható a Szegedi Szakképzési Centrumban! #szrsetv

  Együttműködés a Szegedi Röplabda Sportegyesülettel

  2023. nov. 19.

  "Szeged Szakképzéséért" díjátadó ünnepség

  "Szeged Szakképzéséért" díjátadó ünnepség

  A Szegedi Szakképzési Centrum idén is kiosztotta a "Szeged Szakképzéséért" díjakat

  2023. nov. 15.


  Szegedi SZC

  Felvételi a középfokú iskolákban a 2023/2024. tanévben

  Felvételi a középfokú iskolákban a 2023/2024. tanévben

  Információk a felvételihez

  2023. nov. 14.


  Szegedi SZC  • KIM
  • IKK
  • Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

   • SZC logo fehér
   • Szegedi Szakképzési Centrum

    6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

   • Telefon: +36 62 554 560

    E-mail: info@szakkepzesszeged.hu

    OM azonosító: 203052

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000134 | B/2020/002829


   2023Szegedi Szakképzési Centrum