Ugrás a fő tartalomra

6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.


+36 62 554 560

Hírek


2023. okt. 29.
IKK

    Pályaválasztás előtt állsz?

    Valósítsd meg önmagad, válaszd Te is a szakképzést!

    Pályaválasztás előtt állsz?

     

    Szakképző iskolában vagy technikumban 25 ágazat közel 180 szakmája közül választhatsz, így biztosan megtalálod a számodra megfelelőt! Már a tanulmányaid alatt támogatásban és rendszeres jövedelemben részesülhetsz ösztöndíj vagy munkabér formájában.  A technikumban megszerzett tudás előnyt jelenthet az egyetemi tanulmányaid során is.  A szakmai oktatás során valós munkahelyi tapasztalatot szerezhetsz, így hatalmas előnnyel indulhatsz egy sikeres karrier építésében.

    Tanulmányaid során technikumban, vagy szakképző iskolában tanulhatsz.

    Technikumban elkezdett tanulmányok esetén 5 éves képzésben vehetsz részt, amely 2 év ágazati alapoktatásból és 3 év szakirányú oktatásból tevődik össze. A jelentkezés során csak ágazatot kell választanod, a konkrét szakma szakirányú oktatása a harmadik évtől kezdődik. A technikum összefogja a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. Tanulmányaid során a kötelező érettségi tárgyakat a gimnáziumi oktatással azonos tartalommal és óraszámmal tanulhatod. A képzés végén érettségi végzettség és szakképzettség egyszerre szerezhető. A szakmai vizsga ötödik érettségi vizsgatantárgyként emelt szintű érettséginek számít, amely akár előnyt jelenthet a felsőoktatásban a jelentkezésed során. A különböző pontszámítási lehetőségek összefoglalását itt találod.

    Szakképző iskolában elkezdett tanulmányok esetén 3 éves képzésben vehetsz részt, amely 1 év ágazati alapoktatásból és 2 év szakirányú oktatásból tevődik össze. A jelentkezés során csak ágazatot kell választanod, a konkrét szakma megszerzésére irányuló szakirányú oktatás a második évtől kezdődik. Az ágazati alapoktatás tartalma a technikumban és a szakképző iskolában megegyezik, ami megkönnyíti a technikumba való átlépést a képzés első szakaszában, ha inkább ott folytatnád tanulmányaidat. 

    A szakképzési rendszer részeként a duális szakmai oktatás is kiemelkedő lehetőséget kínál. A duális oktatásban részt vevő diákok valós munkakörülmények között sajátíthatják el a szakma rejtelmeit, miközben közreműködnek a céges projektekben, megismerik a vállalatok által alkalmazott technológiákat és a vállalati kultúrát. A duális szakmai oktatásban résztvevő diákok munkabért kapnak, amely a tanuló és a duális képzőhely megállapodása alapján kerül megállapításra.

    Látogass el a Szakmakártyák oldalunkra, ahol minden fontos információt megtalálsz a különböző ágazatokról és szakmákról.  Töltsd ki a Digitális SzakmaAjánló kérdőívet, mely segít megtalálni a személyiségednek és érdeklődési körödnek megfelelő ágazatokat és szakmákat. Amennyiben bizonytalan vagy, hogy mi a Neked való szakma, az Orientációs előkészítő évfolyam segítheti a pályaválasztást. A szakképző intézmény kiválasztásában a Térképes intézménykereső nyújt számodra segítséget. 

    Kövess minket közösségi oldalainkon! 

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Éremeső a Szakma Sztár Fesztiválon

    Éremeső a Szakma Sztár Fesztiválon

    11 fő a dobogón, akikre büszkék vagyunk

    2024. ápr. 26.
    Szegedi SZC
    5 iskolánk a Szakma Sztár Fesztivál döntőjében

    5 iskolánk a Szakma Sztár Fesztivál döntőjében

    A Szegedi SZC 5 iskolájának 12 tanulója is a Szakma Sztár döntőjében.

    2024. ápr. 12.
    Szegedi SZC
    Felvételi jelentkezések módosítása

    Felvételi jelentkezések módosítása

    A középfokú felvételi eljárásban 2024. április 8-10. között lesz lehetőség a jelentkezések módosítására.

    2024. ápr. 5.
    Szegedi SZC, Oktatási Hivatal


    KIMIKK
    Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

      • SZC logo fehér
      • Szegedi Szakképzési Centrum

        6725 Szeged, Kálvária sugárút 84-86.

      • Telefon: +36 62 554 560

        E-mail: info@szakkepzesszeged.hu

        OM azonosító: 203052

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000134 | B/2020/002829


      2024Szegedi Szakképzési Centrum